≡ Menu

Vilken länkdatabas är bäst? Moz Open Site Explorer vs. Majestic SEO vs. Ahrefs

bast-lankverktygDet är minst sagt en djungel när det gäller att hitta rätt SEO verktyg.

För att avgöra vilken link tool som är bäst gjorde Analytics SEO ett test med 100 hemsidor, där de analyserade över 4 miljoner länkar. Resultat av undersökningen visade att Majestic SEO hade flest länkar i sin länkdatabas medan Moz Open Site Explorer hade högst träffsäkerhet när det gäller s.k. ”live links”.

Analytics SEO har valt att slå på stora trumman och har nu gjort ett ännu större test som innehåller 1000 hemsidor och över 150 miljoner länkar.

Vilken länkdatabas är bäst Moz, Majestic SEO eller Ahrefs?

Summerat ser resultat av testet ungefär ut så här: Ahrefs, har den näst största länkdatabasen, crawlar djupast på hemsidorna och har få dubbletter. Majestic SEO har flest länkar i sin databas men har också högst andel dubbletter. Moz fokuserar mer på kvalitet än kvantitet och har flest antal ”live links” i sin bas. Du kan läsa testet i sin helhet här.

Personligen tycker jag att Ahrefs och Majestic SEO är riktigt bra för att se sådant som link velocity, upptäcka eventuella ful-länkar och göra djupa analyser. Moz Open Site Explorer har istället väldigt bra mätstockar i form av Page/Domain Authority, MozTrust och MozRank som tillsammans ger fingervisning av vilket värde en domän eller länk har. Går du till exempel igenom fyrsiffriga potentiella länkkandidater kan det vara effektivt att sortera efter Moz olika värden.

För lyckas i din sökmotoroptimering skulle helt klart rekommendera att använda en kombination av Ahrefs eller Majestic SEO tillsammans med Moz Open Site Explorer. Har du en begränsad budget rekommenderar jag Ahrefs som finns för $79 per månad utan större begränsningar. Du kan använda detta i kombination med gratispluginet Open Site Explorer Mozbar som finns till Chrome och Firefox.

Vilka länkverktyg använder ni och varför?

 

 

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

Previous post: